Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár
Siófok

Siófok hasznos tippek

Siófok, Magyarország, Hasznos tippek

Hasznos tippek

Siófok, Magyarország, Hasznos tippek

Éghajlat
Siófokon április és szeptember között süt legtöbbet a nap. A nyár gyakran meleg, esősebb, a tél és kora tavasz időszaka szárazabb. A leghidegebb hónap január, a legmelegebb július.

Időeltolódás
A közép-európai időszámítás van érvényben, időeltolódás nincs.

Információ
A Fő téren található Tour Inform irodában készséggel adnak tájékoztatást a szálláshelyekről, vendéglátóhelyekről, közlekedésről, programokról, látnivalókról, eseményekről és szolgáltatásokról. Az irodában ingyenes turisztikai kiadványokat is be lehet szerezni, valamint térképeket, útikönyveket vagy lehet jegyet váltani különböző programokra. 

Egészség
A siófoki gyógyszertárak nagyon jól ellátottak és kisebb panaszok esetén a gyógyszerész is ajánlhat gyógyszert. Külföldieknek mindenképpen érdemes biztosítást kötni, mert a kórházakban csak a sürgősségi ellátás ingyenes. Minden egyébért fizetni kell.

Pénz
Magyarország hivatalos pénzneme a forint. A legtöbb helyen azonban euroval is fizethetünk. Valutát a bankokban vagy hivatalos pénzváltókban érdemes váltani. A bankok általában 8:00 és 16:00 között vannak nyitva. ATM-et szerte a városban sok helyen találunk. Az éttermekben, szállodákban és sok üzletben is fizethetünk a népszerű bankkártyákkal.

Elektromosság
Az elektromos hálózat feszültsége 220 V. A csatlakozók szabványos kontinentális típusúak.

Internet
A hotelekben, nagyobb éttermekben és néhány nyilvános helyen ingyenes internet elérés is biztosított.

Telefon
A postai telefonfülkék érmével vagy kártyával működnek, amelyeket a helyszínen tudunk megvásárolni. A mobiltelefonok gond nélkül használhatóak.

Posta
A Fő téren található posta munkanapokon 8:00 - 19:00 között tart nyitva, szombaton pedig 8:00 - 12:00 között. Bélyeget és képeslapot trafikokban és újságosnál is vásárolhatunk. A piros postaládákat naponta ürítik.

Borravaló
Az éttermekben, kávézókban, szolgáltatások mellé elvárják a 10%-os borravalót.

Közbiztonság
Siófokon rendkívül jó a közbiztonság. A rendőrség mellett városőrség is működik. Sok helyen pedig kamerarendszert is telepítettek. Ettől függetlenül éjszaka kerüljük a kivilágítatlan, sötét utcákat, figyeljünk értékeinkre.

0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!